”Stora tankar i litet museum” väcker intresse

Museets bok av författaren Rut Milchner Stora tankar i litet museum har blivit recenserad av BTJ (f d Bibliotekstjänst). Här följer ett utdrag:
Men på den lilla ytan lyckas museet fokusera på både intressanta och högaktuella ämnen, som alla handlar om judiskt liv genom historien, judisk kultur och allt det som kan ha koppling till judar. I den här lilla, men verkligen läsvärda boken, som skrivits av Rut Milchner, får läsaren smakprov på kända personer och familjer som varit uppmärksammade på museets utställningar och föredragskvällar; som politikern Golda Meir och svenska familjen Bonnier, eller Woody Allen och Hanna Arendt…. Judiska museets verksamhet beskriver olika judiska individers försök att tolka hela mänsklighetens förutsättningar, sina egna liv och sin egen omedelbara verklighet. Helhetsbetyg: 5.Torkel Lindquist.

Recensionen i sin helhet finns i BTJ-häftet, 2017:08. Där presenteras böckerna med recension/lektörsomdöme med betyg från 1-5. BTJ recenserar de flesta böcker som ges ut i Sverige och deras omdöme ligger till grund för om biblioteken köper in boken. Här kan man köpa boken