Pop-up-restaurang på Judiska Museet!

Den 5:e februari förvandlades Judiska Museet till Michelin-aspirant! Stjärnkocken Klas Lindberg (vinnare av Årets kock 2012) kom på besök för att servera sin moderna tolkning av traditionell judisk mat. Klas själv beskriver sin stil som bonnig och rustik med en rejäl dos elegans. Vad detta betydde för gefilte fisch fick ett sjuttiotal personer erfara.

Det fanns tid tid för mingel och finöl eller vin mellan rätterna och dessutom tillfälle att kika på museets munvattnande utställning ”Soul Food” – om judisk mattradition och kokkonst. Det blev en unik mästerkocksmiddag med judisk mat komponerad på ett sätt som vi inte hade ätit den tidigare! Helt enkelt en helt fantastiskt trevlig kväll med nya smaksensationer!

Det alltigenom lyckade evenemanget var ett samarbete mellan Vänföreningen vid Judiska Församlingen, Judiska Museet i Stockholm och Judiska Museets Vänförening.